Etusivu > Blogi > Suomalaiset: kyseenalaistakaa!

Suomalaiset: kyseenalaistakaa!

Erinomaista Kansallista etätyöpäivää! Kun kampanja käynnistettiin tasan kuukausi sitten, meitä järjestäjiä jännitti: olemme tuomassa suomalaiseen työelämäkeskusteluun uuden käsitteen ja viettämässä viimeistä etätyöpäivää. Aloimme puhua fiksummasta työstä, sillä koimme, että aika on kypsä viedä etätyöpäivä seuraavalle tasolle.
 
Kahden viikon joukkoistuksessa kysyttiin sitä, mitä suomalaisille fiksumpi työ merkitsee. Pelkäsimme: vastaako kukaan? No kyllä vastasi. Palaute oli rohkaisevaa: etätyö on jo vanhahtava termi ja tarpeeksi vakiintunut. Nyt on aika tuulettaa luutuneita käytäntöjä isommin!
 
No mitä fiksumpi työ sitten on teidän mielestänne? Kerromme sen Fiksumman työn manifestissa, joka julkaistiin myös tänään 8.10. Vastauksissa oli paljon odotettuja seikkoja. Siellä oli paljon asioita, jotka sanottuna kuulostavat niin helpoilta ja yksinkertaisilta, mutta joiden parissa suomalaisilla työpaikoilla kamppaillaan joka päivä. Luottamus, johtajuus, työkalut, teknologia…
 
Kuten komparatiivi kertoo, fiksumpi työ on prosessi, se on matka A:sta B:hen eli johonkin fiksumpaan. Tämä matka lähtee aina ideasta, vanhan kyseenalaistamisesta. Joku saa idean, että pitäisikö tehdä hieman fiksummin. Hän siis kyseenalaistaa vanhan.
 
Tämä henkilö voi olla johtaja, joka kyseenalaistaa sen, miten hän on johtanut yritystä. Se voi olla palaverissa istuva työntekijä, joka alkaa pohtia voisiko kokouksen vetää läpi aiempaa järkevämmin. Se voi olla läppärin ääressä tuskaileva HR-ihminen, joka miettii voisiko yrityksen tietohallinnolle tehdä jotain.
 
Liian usein tyydymme vanhaan, koska se on helppoa. Kansallinen etätyöpäivä haastoi ensimmäistä kertaa vuonna 2011 kyseenalaistamaan sen, missä teemme töitä. Tänä vuonna kyseenalaistetaan enemmän. Mitä jos siis aloittaisit jokaisen työpäivän viiden minuutin kyseenalaistuksella: mitä tekisin tänään fiksummin? Eiköhän tämä viisiminuuttinen maksa pian itsensä takaisin.
 
Kyseenalaistavaa Kansallista etätyöpäivää! 
 

>> Lue fiksumman työn manifesti tästä >>