Etusivu > Blogi > Etätyöntekijät tuovat mainostoimistolle ideoita maailmalta, Teemu Valkonen, Suomen Pienyrittäjäin mainostoimisto OY

Etätyöntekijät tuovat mainostoimistolle ideoita maailmalta, Teemu Valkonen, Suomen Pienyrittäjäin mainostoimisto OY

Kun myy ideoita ja trendejä, pitää tietää mitä maailmalla tapahtuu, vaikka oltaisiinkin Jyväskylässä tai Kuopiossa. Suomen pienyrittäjäin mainostoimisto Oy SPYM on neljäntoista osaajan mainostoimisto, jolle maailmaa kiertävät ja sieltä työskentelevät työntekijät ovat kiinteä osa liiketoimintalogiikkaa. "Joskus pitää mennä kauas nähdäkseen lähelle", kiteyttää toimitusjohtaja Teemu Valkonen yrityksen etätyöpolitiikkaa.

Kuka teillä tekee etätöitä ja mistä? "Meillä on työskennelty parhaimmillaan Kiinasta käsin ja reppureissulta Aasiasta. Myyjät ja markkinoijat luonnollisesti sukkuloivat asiakkaiden luona ristiin rastiin Suomea. Etätyön osuus on yrityksen kaikesta toiminnasta kymmeniä prosentteja. Tosin pitää muistaa, etteivät kaikki pidä etäpäivistä. Meilläkin osa työntekijöistä tekee mieluiten 8-16 -päiviä konttorilla, ja sekin sopii ihan hyvin. Diversiteetti on yritykselle voimavara. "

Miten työntekijän reppureissaussuunnitelma käännetään yrityksen eduksi? "Meillä uskotaan siihen, että mitä paremmin työntekijämme ovat perillä maailman menosta, sitä parempaa jälkeä he tuottavat. Meillä saa matkustaa ja nähdä maailmaa. Kun henkilöstö reissaa maailmalla, voimme yrityksenä maahantuoda ideoita ja ajatuksia, joita voimme soveltaa asiakkaille tuotettavissa konsepteissa. Etätyön tekeminen ja matkustelu on siis tärkeää henkilöstölle, mutta hyvin hyödynnettynä se on myös yrityksen etu. Etätyöskentelyhalukkuus ei silti ole mikään rekrytointivaatimus. Ihmiset ovat erilaisia ja sitä pitää kunnioittaa."

Onko eri mantereilla sijaitsevan henkilöstön hallinta hankalaa? "Aikaerot toki aiheuttavat rajoituksensa. Meillä asia on ratkaistu niin, että olemme sopineet Skypeen tietyt kellonajat, jolloin molemmissa päissä ollaan paikalla, ja asiat hoidetaan webkameroiden kautta. Hallinnollisesti se, että henkilöstö työskentelee kuka mistäkin, ei aiheuta kuitenkaan ylimääräistä vaivaa. Kun luottamus on kunnossa, voi työntekijöille antaa vapauksia, eikä pomon tarvitse kytätä olan takana. Meillä SPYMissä ei edes puhuta tiimihengestä vaan ennemmin kaverisuhteesta. Pyrimme kunnioittamaan toisiamme ihan samoin kuin työn ulkopuolisia kavereitakin. Ideana on, että vähän, mutta tärkeitä sääntöjä. Nipottaminen nostattaa turhaan kaikkien osapuolien verenpainetta. "

Miten rakennetaan yritys alun alkaenkin etätyöystävälliseksi? "SPYMläiset ovat nuoria, pääosin alle kolmikymppisiä tietoyhteiskunnan kasvatteja. Mobiilius on siten aika luonteva osa heidän elämäänsä. Työntekijöillä on muutenkin kannettavat tietokoneet ja toiminnanohjausjärjestelmät pyörivät verkon yli niin pitkälti kuin mahdollista. Kun alusta asti varautuu siihen, että työtä voidaan tehdä muuallakin kuin konttorissakin, ei synny erillisiä muutoskustannuksia jos ja kun henkilöstö lähtee liikkeelle – tosin ei juuri säästöjäkään. Etätyötä ei edes ajatella meillä varsinaisena kustannuskysymyksenä suuntaan tai toiseen, niin luonteva osa yrityksen toimintaa se on."

Aiheuttaako etätyö ongelmia tekniikan tai esimerkiksi tiiviin kaverihengen osalta? "Haasteita voi aina ilmaantua, ongelmia meillä ei sen sijaan ole, koska emme anna asioiden paisua ongelmiksi asti. Kaverihengen ylläpitäminen on tietysti ensiarvoisen tärkeää pienessä yrityksessä – etenkin, kun osaa henkilöstöstä nähdään livenä vain harvoin. Meillä hyödynnetään sosiaalisen median kanavia paitsi työajalla, mutta myös sen jälkeen. Virkistystoimintaan satsaamme paljon, tosin puhumme mieluummin kaverien kesken hengaamisesta. Ihan niinkin pieni ja helposti järjestettävä juttu kuin oluelle lähtö työpäivän jälkeen tiivistää kummasti porukkaa. "

Miltä näyttää etätyön tulevaisuus? "Etätyön kehitys on ollut tavattoman nopeaa. Muutama vuosi takaperin reaaliaikaista videokuvaa ei saanut verkon yli edes tietokoneella, nyt se hoituu kännykällä. Tekninen kehitys tullee menemään eteenpäin omalla painollaan, mikä ei ole varsinaisesti hyvä tai huono asia."

Kuva: SPYMin työntekijä Maija etätyöskenteli Kiinasta käsin.

Haastateltava: toimitusjohtaja, yrittäjä, nöyrin palvelijanne ja talonmies Teemu Valkonen, Suomen Pienyrittäjäin mainostoimisto OY, www.spym.fi, Jyväskylä

Toimittanut: Heikki Luukkonen, SYKE