Etusivu > Blogi > Laine duunaa liikkuvasti

Laine duunaa liikkuvasti

Tiedon mobiiliratkaisuista vastaava johtaja Jouni Laine tekee usein töitä oman työpisteensä ulkopuolella, etänä. Laine tosin puhuu liikkuvasta työstä.

”Teen töitä asiakaspalavereiden välissä, asiakkaan luona, kulkuvälineissä tai vaikkapa oman toimistorakennuksen lounasravintolassa”, hän kuvailee.

 

Laine on pohtinut työntekoa ja työtapojen muuttumista paljon, koska kehittää työkseen työntekoa helpottavia ja tehostavia ratkaisuja mobiililaitteille.

”Eri töitä tehdään etänä eri tavalla ja eri aikoina. On asioita, kuten uutisfiidin tai viestien tsekkaus, jonka voi tehdä 30 sekunnissa älypuhelimalla tai sitten ppt-esityksen viilaus, jota tekee puoli tuntia asiakkaan toimiston aulassa. Toistuvat rutiinitehtävät, kuten tuntikirjaukset, ovat pitkälti jo mobilisoituneet”, hän kertoo.

Toimivat työkalut ja asenneilmapiiri tukevat etätyötä

Laineen mukaan on hienoa, että etätyön tekemistä tuetaan lähes huomaamatta: keskustoissa langattomat verkot edesauttavat liikkuvan työn tekemistä, ja myös työtiloja ja etätoimistoja on synnytetty. Asenneilmapiiri on kauttaaltaan liikkuvaa työtä tukeva.

”On hauska pohtia, pitäisikö työtiloja olla kaduilla ja toreilla. Mitä jos Rautatientorilla olisi pieni lasinen toimistokoppi, jossa saisi hetken tehdä rauhaa vaativaa työtehtävää?”, hän kysyy.

Mutta etätyön mahdollistavat ennen kaikkea helpot, toimivat ja luotettavat työkalut: verkkoyhteydet, laitteet ja ohjelmistot. On ymmärretty, että työnteko muuttuu – eikä vähiten kuluttajistumisen myötä.

”PC:t nykyisellään häviävät ja yhdistyvät tablet-laitteisiin. Kuluttajistuminen voimistuu entisestään työpaikoilla, ja työntekijöiden omat mobiililaitteet pakottavat työnantajat muuttamaan käytäntöjään. Se on oiva tilaisuus hyödyntää uusien laitteiden mahdollisuuksia. Uskon myös, että omat fyysiset työpisteet vähenevät”, Laine visioi.

Uudet työtavat hakevat muotoaan

Laine sanoo, että myös ne asiakkaat, jotka toimivat perinteisesti fyysisessä ympäristössä, kouliintuvat tekemään yhteistyötä verkon kautta.

”Jos asiakkaalla ei ole työkaluja valmiina, meillä on tapana mennä tapaamaan kasvotusten esittelemään laitteet. Seuraavalla kerralla verkkokokous jo sitten onnistuukin”, Laine hymyilee.

Mobiiliratkaisujen johtaja ei kuitenkaan väheksy työpaikalla olemisen sosiaalista puolta tai hiljaisen tiedon siirtymistä käytävillä ja kahvitiloissa.

”Tosin voi olla, että seuraavien sukupolvien sosiaalisuus on paljon virtuaalisempaa, ja kahvihuonekin on virtuaalimaailmassa, jonne pääsee hengailemaan omalta päätelaitteeltaan mistä ja milloin vain.”

Liikkuvan työn vaarana pidetään työn ja vapaa-ajan sekoittumista. Se vaatii myös erilaista johtamista. Työajan hallitseminen on yhä enemmän työntekijästä itsestään kiinni, kun toimistoajat häviävät kellokorttien mukana.

Laine ei kuitenkaan koe työn ja vapaa-ajan sekoittumista ongelmana. Hänestä on selvää, ettei töitä kannata tehdä liikaa, sillä tuottavuus laskee.

”Työnteon uudet muodot hakevat paikkaansa. Vaaditaan ajattelutavan muutos, mikä lopulta johtaa siihen, että ihmiset osaavat pitää erillään työn ja vapaa-ajan, tai osaavat priorisoida, mitkä tehtävät täytyy tehdä nyt ja mitkä voi jättää huomiseksi. Maailmaa ei tarvitse saada valmiiksi tänään.”

 

Teksti: Jenni Santalo