Etusivu > Blogi > Etätyötä joustavien järjestelyjen mahdollistamana

Etätyötä joustavien järjestelyjen mahdollistamana

Hannu-Matias Nurmi Mercuri Urvalilta kertoo konsulttitoimiston etätyömahdollisuuksista.

Konsultin työ on perusluonteeltaan hyvin liikkuvaa, ja Mercuri Urval tukee työntekijöidensä mahdollisuuksia etätöihin joustavilla järjestelyillä. Konsultit ja projektikoordinaattorit saavat yhteyden toisiinsa ja asiakkaisiinsa puhelimella, sähköpostilla ja sosiaalista mediaa käyttäen. Etenkin LinkedIn on tehokäytössä sekä sisäisessä että ulkoisessa viestinnässä. Etäyhteys omalle työasemalle ja yhteisiin tiedostoihin onnistuu netin välityksellä mistä tahansa.

Toimistollamme konsulteilla ei ole omia työpisteitä, vaan kannettava tietokone ja muut työvälineet siirretään päivän päätteeksi pois siltä paikalta, joka on kulloinkin ollut käytössä. Toimistolle luotuja yhteisiä tiloja hyödynnetään luovuudella, ja vuonna 2012 täysin uudistettujen toimitilojemme erilaiset saarekkeet ja istuinryhmät tarjoavat puitteet tiimi-, pari- ja ryhmätyöskentelylle.

Kun yksittäinen tiimi tai johtoryhmä haluaa syventyä johonkin teemaan ajan kanssa tai suunnitella isompaa hanketta keskittyneesti, saatamme käyttää esimerkiksi lomamökkiä Vierumäellä, josta käsin työt onnistuvat yhtä hyvin kuin toimistolta. Liikunta-aktiviteetit työn ohessa pitävät myös mielen virkeänä.

Kun työ on liikkuvaa ja nopeatempoista, on tärkeää pitää huolta yhteisöllisyydestä. Muutenkin välitöntä ilmapiiriä ylläpidetään ja vahvistetaan perinteisillä tapahtumilla, joista tärkeimmät ovat Take off -tilaisuudet kaksi kertaa vuodessa, yhteiset aamiaiset toimistolla kerran kuukaudessa, joululounaat ja pikkujoulut, kuntotestit kerran vuodessa, tiimien väliset pesäpallo-ottelut ja muut spontaanimmat tapahtumat.

Kokemuksemme etätyöstä ovat pääosin olleet erittäin rohkaisevia. Emme mittaa työaikaa, vaan tuloksia, ja niiden valossa etätyöjärjestelyistä on ollut myös bisneshyötyä. Riittävä määrä yhteistä aikaa toimistolla tarvitaan yhteishengen ylläpitämiseksi, mutta tietoa saadaan jaettua tehokkaasti myös etäyhteydellä kahden tai useamman hengen kesken. Osa työstämme vaatii omaa rauhaa ja keskittymistä, ja tällaisten työtehtävien keskittäminen esimerkiksi koti- tai mökkitoimistopäivään takaa kullekin tehokkaan ja häiriöttömän työympäristön.