Etusivu > Blogi > Mitä #fiksumpityö tarkoittaa?

Mitä #fiksumpityö tarkoittaa?

Kansallinen Etätyöpäivä haluaa uudistaa tämän vuoden teemansa kautta roimasti suomalaista työelämää. Jos vaikka aiemmin keskustelu on liittynytkin etätyöhön sekä sen ympärillä oleviin erilaisiin teemoihin, nyt halutaan antaa ääni kaikenlaisille parannuksille ja järkevöittämisille, joita työyhteisöissä on tehty – miten #fiksumpityö on syntynyt, ja millaisia vaikutuksia sillä on ollut?

Tulevien kahden viikon aikana jossa ihmiset voivat kertoa omia näkemyksiä työn uudistamisesta joko Kansallisen Etätyöpäivän internetsivuilla tai sosiaalisessa mediassa hashtagilla #fiksumpityö. Näistä ajatuksista Kansallisen Etätyöpäivän tiimi kokoaa viestin, jota yhdelläkään suomalaisella yritysjohtajalla ei ole varaa ohittaa. Kaikki työhyvinvointia lisäävät teot lisäävät myös tuottavuutta inhimillisellä tavalla. Tässä suuri alku on jo se, että vetää aamulla ennen töiden aloittamista viisi minuuttia henkeä ja pohtii, minkä oman työtehtävänsä voisi tehdä fiksummin.

Viestimme lähti kiirimään sosiaalisessa mediassa jo eilen, ja tavoitimme pelkästään ensimmäisen päivän aikana yli 73 000 suomalaista. Saimme useita ajatuksia siitä, mitä #fiksumpityö merkitsee – ja tulevien vajaan kahden viikon aikana odotamme saavamme niitä vielä lisää! 

Alku oli kuitenkin lupaava! Saimme jo kuulla, että #fiksumpityö on merkinnyt työpaikoilla luottamusta, jonka turvin työntekijöiden asiantuntijuuteen luotetaan. #fiksumpityö on sitä, että yhdessä sovitaan suunta, mihin koko joukkona mennään, ja sen jälkeen kukin lähtee kulkemaan valittuun suuntaan omien taitojen ja persoonallisen tyylin kautta. #fiksumpityö merkitsee kontrollin siirtymistä johtajien käsistä ihmisille itselleen – jokainen on oman työnsä johtaja. #fiksumpityö tarkoittaa myös sitä, että hyvät käytännöt jaetaan ja otetaan kokeiluun, eikä pyörää tarvitse siis aina keksiä uudestaan.

Olemme näistä esimerkeistä innoissamme, ja odotamme lisää – tehdään yhdessä työelämästämme parempi. Siis fiksumpi.