Etusivu > Blogi > Vihreällä teknologialla joustoa elämään, Helka Julkunen, WWF

Vihreällä teknologialla joustoa elämään, Helka Julkunen, WWF

Millaista etätyötä teet? Voisin tehdä suuren osan työstäni etätyönä. Etätöissä käyn usein läpi sähköpostiruuhkaa tai suunnittelen tulevia projekteja, sillä omassa rauhassa keskittyneenä saan paljon aikaiseksi. Saatan myös tutustua uusien projektien taustamateriaaleihin, joka sekin vaatii keskittymistä. Sen sijaan tapaamisissa on tärkeää tavata kasvokkain. Näin ollen isommat kokoukset ja puheenvuorot on hyvä hoitaa ”livenä”, ei etänä.

Kuinka paljon etätyötä teet? Teen etätöitä yleensä yhden päivän viikossa. Lisäksi työskentelen etänä myös työmatkoilla.

Mitä konkreettisia vaikutuksia etätyöllä on arkeesi ja vapaa-aikaasi? Säästän aamuvalmisteluihin ja matkoihin menneen energian ja ajan työntekoon. Pääsen heti keskittyneenä töihin kun siirryn aamiaispöydästä työpöydän ääreen kotona. Etätyö tuo mukavasti joustoa työhön, jota joskus tarvitaan. On olemassa pakollisia asioita kuten lääkärikäynnit ja huoltomiehet, joita voi hoitaa vain työaikaan. Etätyö mahdollistaa myös työn tekemisen silloin kun on energisimmillään; joskus oma vireystila on parhaimmillaan illalla, ja joskus talvella päiväkävely valoisaan aikaan tekee hyvää ja nostaa energiatasoa.

Mikä etätyössä on erityisen tärkeätä sinulle? Välillä on mukavaa tehdä töitä muualla kuin toimistoympäristössä, se avartaa mieltä. Jousto, jonka etätyö suo, on aivan tarpeen silloin tällöin.

Mitä kaikkea se edellytti työnantajalta? Työpaikalla on sovittu yhdessä työntekijöiden kanssa siitä, kuinka paljon etätyötä voi tehdä. Tämä on yhteinen käytäntö, joka on havaittu hyväksi. Ongelmia siitä ei ole aiheutunut, päinvastoin.

Mitä haasteita olet kohdannut etätyössäsi? Joskus haasteena on ollut tekniikka, joka ei aina toimi. Joskus en pääse organisaation tiedostoihin tai etäyhteys tökkii. Tätä tapahtuu kuitenkin koko ajan vähemmän.

Mitä odotuksia sinulla on etätyöstä? Odotan, että työkulttuuri muuttuu suvaitsevammaksi etätyötä kohtaan. Etätyön ja toimistolla paikalla tehtävien töiden tasapainoisen suhteen löytäminen vaatii yhteistyötä ja avointa keskustelua työpaikoilla. Toivon, että työpaikoilla ymmärretään, kuinka isosta muutoksesta on kyse, ja sen kehittämiseen paneudutaan sen vaatimalla arvostuksella.

Miten etätyön tekemistä voisi kehittää? Luomalla yhdessä yhteisiä pelisääntöjä etätyön tekemiselle. Työntekijöiden pitää myös opetella uudet tekniset työtavat. Etätyön tekemiseen pitää myös luoda työnohjausmalli, joka takaa luottamuksen työntekijöiden ja työnantajan välillä. Etätyö vaatii myös molemminpuolista luottamusta ja vastuuntuntoa, niin että työnantaja luottaa siihen, että etätöissä ei lusmuilla eikä vastaavasti tehdä liikaa ylitöitä.

Haastateltava: Helka Julkunen, WWF