Etusivu > Blogi > Etätyön päivitys tähän päivään

Etätyön päivitys tähän päivään

Tervetuloa virittäytymään Kansalliseen etätyöpäivään Microsoftin puolesta! Olemme olleet mukana alusta saakka – siis jo viisi vuotta – ja siksi olemmekin päässeet tarkastelemaan läheltä, miten etätyö on vuosien varrella muuttunut, ja millaiset työtavat ovat tätä päivää.

Vaikka teknisesti olisikin ollut jo vuosia sitten mahdollista ottaa mukaan yksittäisiä osallistujia kokouksiin melkein mistä tahansa, videoneuvotteluhuoneita rakennettiin kiihtyvään tahtiin toimistolle muutamia vuosia sitten. Silloin ihmettelin, kuinka kaukaa kannattaa matkustaa videoneuvotteluun. Tuolloin verkkoneuvottelulla haettiin matkustuskulujen pienentämistä, ja toisaalta investointeja perusteltiin myös ympäristöarvoilla. Keskustelu keskittyi muutenkin pitkälti tekniikkaan. Sitten tuli etätyö. Se oli sitä, ettei tarvinnut matkustaa toiseen neuvotteluhuoneeseen toiselle paikkakunnalle.

Etätyön kohdalla seuraava kysymys liittyi organisaatioissa luottamukseen ja turvallisuuteen. Tekniikan edullistuessa etätyö kävi mahdolliseksi yhä useammalla työpaikalla. Silloin alettiin kysellä, miten etätyöpäivät oikeasti vietetään – tehdäänkö silloin oikeita töitä? Entä miten turvallisia käytetyt välineet ja ratkaisut ovat? Etätyökäytännöt alkoivat yleistyä, ja samalla luottamuksesta tuli etätyökeskustelujen kestoaihe. Syntyi tarve uudenlaiseen johtajuuteen. Johtajuuteen, joka ottaa huomioon etätyön ja hajautetuissa organisaatioissa työskentelemisen sekä myös itsensä johtamisen.

Askel lähemmäs nykyistä keskustelua oli kysymys siitä, voiko etätyö mahdollistaa paremman asiakaskokemuksen? Sen tuottamiseen osallistuminen on yrityksessä ja organisaatiossa yhä useamman tehtävä, ellei jokaisen. Siksi työssä kohdataankin aiempaa useammin tilanteita ja haasteita, joiden taklaamiseen ei ole olemassa valmista työtehtävää tai organisaatiota. Kilpailukyvyn ja ketteryyden takaamiseksi tarvitaan tueksi verkostoja ja kollegat pitää saavuttaa nopeasti. Kollega voi nykyään olla missä vain, mutta yhä useammin aina tavoitettavissa – läsnä.

Organisaation tietopääoman hyödyntäminen on tässä keskeisessä asemassa ja yhä useammalla työntekijällä onkin mahdollisuus osallistua oman organisaationsa tietopääoman kasvattamiseen ja jalostamiseen. Mahdollisuus jakaa vinkkejä ja ohjeita tai arvokkaita tietoja ratkaisuista, asiakkaista, kumppaneista ja kilpailijoista. Tekniikka on olemassa, kysymys on enemmänkin halusta muuttaa oma organisaatio läpinäkyvämmäksi ja kannustaa jakamisen kulttuuriin, kohti responsiivisempaa organisaatiota.

”Etätyöskentelyllä on monia myönteisiä vaikutuksia: etätyö kasvattaa työhyvinvointia, suojelee ympäristöä, parantaa työntekijöiden elämänlaatua sekä lisää tuottavuutta vähentäen myös kustannuksia.” Nuo lauseet on poimittu ensimmäisen etätyöpäivän lehdistötiedotteesta. Vaikka vietämmekin lokakuussa vain yhden päivän ajan etätyön teemapäivää, ovat nuo vaikutukset – työhyvinvoinnin ja elämänlaadun lisääminen, tuottavuuden parantaminen ja ympäristönsuojelu – edelleen tavoittelemisen arvoisia jokaisessa organisaatiossa. Ei vain yhtenä päivänä, vaan jokaisena.

 

Harri Mikkanen

 

Kirjoittaja on Microsoft Oy:n tuotemarkkinointipäällikkö, jolle #fiksumpityö merkitsee sitä, että yhteisön voimaa hyödynnetään kaikkialta, kaiken aikaa fiksuilla, yhteisöllisillä työvälineillä.