Etusivu > Blogi > Onko edessäsi etätyötesti?

Onko edessäsi etätyötesti?

Tämä perjantai saattaa osoittautua monelle työhön haluavalle etätyötestiksi. Suomi seisahtuu hetkeksi palkansaajien mielenilmauksen vuoksi, eikä työpaikalle pääsy olekaan niin yksinkertaisesti kuin normaalina työpäivänä. Mitä jos ottaisit tämän etätyötestinä? 

Olemme keränneet avuksesi viisi vinkkiä siihen, miten saat työt sujumaan myös perjantaina. 

  1. Pitikö palaveerata kollegan kanssa? Ei hätää. Erilaiset videoneuvotteluvälineet, kuten Lync ja Skype, tarjoavat mahdollisuuden päästä ideoimaan ja sopimaan asioista kasvokkain.
  2. Kaipaatko työpaikan hälinää ja kollegoita? Tee työsi kahvilassa. Tutkimusten mukaan pieni taustahäly auttaa keskittymään paremmin ja saattaa boostata luovuuttasi. Ota lähellä asuva kollega mukaan! Tai pidä Skypea päällä – sieltä näet läsnä olevat kollegasi, joihin saa tarvittaessa otettua yhteyden hetkessä.
  3. Onko kotona vaikea keskittyä? Tee to do –lista. Ajasta munakellosta 20 minuuttia, jonka ajaksi keskityt yhteen asiaan kerrallaan. Kun aika on mennyt, palkitse itsesi kahvi- tai sometauolla. Palastele suuret kokonaisuudet pienempiin palasiin ja tee yksi osio kerrallaan.
  4. Tekeekö mieli lopettaa aikaisin perjantain kunniaksi? Uskomme, että työn tekemistä ei enää mitata vain siinä ajassa, minkä töihinsä uppoutuu. Älä siis keskity aikaan, vaan keskity työtehtäviin: Mitkä ovat niitä asioita, jotka sinun on saatava työpäivän aikaan aikaiseksi? Kun olet tehnyt ne huolella, olet valmis siltä päivältä.
  5. Tuntuuko, ettei esimies luota siihen, että teet töitä? Tärkein edellytys sujuvalle etätyölle on molemminpuolinen luottamus. Etätyöpäivän aikana voi luontevasti olla yhteydessä esimieheen samoin kuin normaalinkin työpäivänä aikana, jos siltä tuntuu. 

Suomalaiset ovat kertoneet meille, että #fiksumpityö on myös sitä, että töitä on mahdollista tehdä siellä, missä se kulloinkin tuntuu luontevimmalta ja parhaalta. Mikäli perjantaina haluat tehdä töitä, tämä on ehkä hyvä päivä testata etätyötaitojasi! Varsinainen kansallinen etätyöpäivähän pidetään 8.10. 

>> Kerro omat #fiksumpityö-vinkkisi tästä