Etusivu > Blogi > Etätyöstä läsnätyöhön

Etätyöstä läsnätyöhön

Maria Fonsell, joka vastaa Microsoftilla Dynamics-kumppaneiden osaamisesta ja osaajista, on tottunut rakentamaan työpäivänsä sen mukaan, mikä on hänelle itselleen helpointa. Monet kokouksetkaan eivät määritä Fonsellin liikkumista; hän tottuneesti aloittaa aamukokouksen kotonaan Skypen välityksellä, siirtyy puhelimeen työmatkan ajaksi ja jatkaa fyysisesti läsnä toimistolla. Illalla sama rakenne toimii toisinpäin, kun Fonsell ajaa kotiin samalla kun työkaverit Amerikassa aloittavat aamuaan kokoustamalla. Onpa hän pitänyt kansainvälisen koulutuksenkin Saimaan saarelta. ”Nykyään monilla aloilla, jopa perinteisillä, voitaisiin tarjota responsiiviset joustavan työn välineet, jotka mahdollistavat yksilönvapauden, sillä kaikki tieto on pilvessä,” kannustaa Fonsell.

Hän itse on pilvipalveluna toimivan yhteisöviestintätyökalu Yammerin suuri puolestapuhuja. Palvelussa voi helposti suodattaa sen tiedon, mitä itse tarvitsee. Samaan aikaan on kuitenkin tarjolla valtava määrä viimeisintä tietoa eri alojen asiantuntijoilta. Tietoa on helppo löytää ja usein vastaus kysymyksiin löytyykin Yammerista jonkun muun jo aiemmin kysymänä. ”Yammer on vähentänyt sähköpostitulvaani roimasti sen lisäksi, että sieltä löytyy tietoa, sillä monet itselle sillä hetkellä ei-ajankohtaiset keskustelut ovat siirtyneet Yammeriin, eli pois sähköpostista”, kiittää Fonsell.

Microsoftilla työkulttuuria on kehitetty teknologia-avusteiseksi ja vapauteen kannustavaksi jo vuosia. Henkilöstön motivointi jatkuu kuitenkin edelleen. ”Mielestäni 90% työkulttuurin kehittämisestä on jatkuvaa viestintää, muutosjohtamista ja toimintamallien kehittämistä, 10% on muutoksen mahdollistavaa teknologiaa”, sanoo Fonsell. Pelisääntökeskusteluja tarvitaan sujuvan yhteistyön mahdollistamiseksi niin uusien kollegojen kuin vanhojen tuttujen tiimienkin kanssa, jotta kaikki osaavat hyödyntää toimintamalleja ja työkaluja liiketoiminnan edistämiseksi. Henkilöstön työtyytyväisyys on kuitenkin parantunut matkan varrella uudistuksien ja jatkuvan kehittämisen ansiosta.

Fonsell ajattelee, että monissa organisaatioissa olisi paljon enemmän joustamisen varaa, muutenkin kuin etätyön muodossa. ”Kaikki perustuu luottamukseen työntekijän ja työnantajan välillä, on hölmöä ajatella, että mitä jos se ei teekään töitä ilman valvontaa, ” pohtii Fonsell. Hän itse kertoo tekevänsä paljon töitä, moneen eri vuorokauden aikaan ja monista paikoista, mutta vapauden tuoma kontrolli omaan elämään keventää painolastia. ”Työtehtävät ohjaavat työtä niin voimakkaasti, että työ- ja vapaa-ajan raja hämärtyy, mutta se onkin minulle enemmän elämäntapa, ” Fonsell painottaa. 

Tärkeää on kuitenkin muistaa, että joustavuuden pitää toimia aina kahteen suuntaan, ja että keinoja joustaa on muitakin kuin työajasta. Fonsellin mielestä joustoa haetaan usein väärin keinoin, eikä ajatella että suorittavankin työn aloilla voi olla keinoja toteuttaa joustoa. ”Tuottavuuden parantaminen ei synny työajan lisäämisellä vaan fiksummilla tavoilla tehdä työtä nopeammin, joustavammin ja helpommin. Kun työntekijä on innostunut ja onnellinen tekemästään työstä, välittyy se myös asiakkaille,” toteaa Fonsell.

 

Maria Fonsell on Partner Technology Strategist Microsoftilla. Tämä artikkeli perustuu 1.9.2015 tehtyyn haastatteluun.

 

Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftOy

  

>> Mitä sinusta on #fiksumpityö? Kerro meille 22.9. mennessä