Etusivu > Blogi > Sosiaalisesti joustavaa työtä

Sosiaalisesti joustavaa työtä

Olen viimeiset 15 vuotta toiminut myynnin ja markkinoinnin tehtävissä. Tästä johtuen työskentely toimiston ulkopuolella on ollut tuttua jo koko 2000-luvun ajan. Etätyö sanana onkin ollut minulle aina hieman vieras. Kehitimme 2010 -luvun alkupuolella siitä Microsoftilla termin läsnätyö kuvaamaan fyysisesti eri paikassa sijaitsevien henkilöiden työntekoa. Tärkeintä oli siis olla läsnä, fyysisesti  tai virtuaalisesti. Kehityksen edetessä olen omassa työskentelyssäni siirtynyt etätyön – siis läsnätyön – kolmanteen  kehitysvaiheeseen, jota #fiksumpityö kuvaa varsin mainiosti.

Ensimmäisessä kehitysvaiheessa  teknologia tarjosi meille kaikille uusia mahdollisuuksia hoitaa työtehtäviä toimiston ulkopuolella. Muistan edelleen kuinka tehokkaalta sähköpostien lukeminen vessassa tuntui. Enää ei työnteolle ollut rajoitteita!

Toisessa vaiheessa suuntasin energiaa lähinnä siihen miten sain työt tehtyä niin ettei kaikkialle levinnyt teknologia (IM, videoneuvottelut, sähköposti, matkapuhelin) haitannut niiden suorittamista. Opettelin mm. lukemaan sähköpostia vain muutaman kerran päivässä ja hyödyntämään pikaviestinnän liikennevaloja tavoitettavuuteni informoinnissa.

Kolmannen vaiheen katson käynnistyneen noin vuosi sitten. Kesäloma toi sopivasti tilaa uusille ajatuksille ja funtsinkin kovasti miten omaa tehtävääni myyntitiimin vetäjänä voisi hoitaa fiksummin. Lähdin rakentamaan työtäni seuraavien periaatteiden mukaan: 

Muodostin päiviin / viikkoihin rutiineja.

Pyrin heräämään työaamuisin kello kuudelta. Yleensä varaan ensimmäisen tunnin liikunnalle – saan siitä energiaa käyttöön työpäivälle. Työpäivän ensimmäisen blokin, kello 8.30-10.00, pyrin varaamaan päivän tärkeimmille tehtäville. Mietin jokaiselle päivälle yhden asian, jonka tekemällä kaikki muu helpottuu tai tulee tarpeettomaksi. Aamukymmenestä eteenpäin varaan aikaa kohtaamisille tiimin, asiakkaiden tai kumppaneiden kanssa joko fyysisesti tai virtuaalisesti. Päivän päätteeksi kello 16.00-17.00 pyrin vielä reflektoimaan mennyttä päivää sekä suunnittelemaan seuraavan päivän. Aina viikon päätteeksi perjantaisin pidän vielä David Allenin oppien mukaisen viikoittaisen tarkastelun, jossa käyn vielä läpi viikon asiat ja valmistaudun tulevaan. Tämä on muuten hieno tapa tyhjentää myös pää työasioista viikonlopuksi!

Siirryin moniajosta yksiajoon. 

Huomasin keskittymiskykyjeni heikentyneen vuosien varrella – muun muassa multitaskingin nurja puoli! Multitaskingin sijaan keskitynkin yhteen asiaan kerrallaan.

Hyödynnän teknologiaa tarjotakseni parempaa palvelua tiimilleni ja asiakkailleni

Ainahan asiat eivät suju suunnitellusti – rutiini sotkeutuu monista ennakoimattomista asioista. Teknologiaa hyödynnän joustavasti työn tehostamiseen. Se mahdollistaa sen, että voin hoitaa tehtäviäni missä vain ja milloin vain. Omavalintaisesti joustan usein työajassa ja teen vielä illallakin työtehtäviä – ja toki vastavuoroisesti voin hoitaa myös omia asioitani työajalla.

Hyödynnän myös sosiaalista teknologiaa – kukaan ei ole yksin niin viisas kuin me kaikki yhdessä. Aiemmin vastauksia kysymyksiin kyseltiin vieruskaverilta, mutta nyt voi kysyä keneltä tahansa. Yrityskäytössä erityisesti Yammer tarjoaa aina vastauksen asiaan kuin asiaan nopeasti. Muun sosiaalisen median, kuten LinkedIn ja Twitter hyödyntämisessä täytyy taas olla lähdekriittisempi. 

Kaiken kaikkiaan koen onnistuneeni kehittämään työtäni fiksumpaan suuntaan. Toki tämä prosessi on jatkuva, eikä laakereille voi jäädä lepäämään. Teknologia lisää ennen kaikkea työn mielekkyyttä tarjoamalla lähes rajatonta joustoa työn tekemiseen. Ylivoimaisesti hyödyllisin apu on viime vuosina syntynyt sosiaalisen teknologian hyödyntämisestä. Enää ei kysyjä jää ilman apuja!

 

Markus Salo

Sales Director, Microsoft