Etusivu > Etätyöpäivää viettävien organisaatioiden määrä kolminkertaistui

Kansallista etätyöpäivää viettävien organisaatioiden määrä lähes kolminkertaistui

Noin 24 000 ihmistä teki tänään perjantaina etätöitä Microsoftin ja Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) järjestämän Kansallinen etätyöpäivä -kampanjan innoittamana (www.etatyopaiva.fi). Tämän verran ihmisiä on ilmoittautunut kampanjan kotisivuilla. Luku vastaa Raision kokoisen kaupungin väkilukua. Kampanjaan ilmoittautui tänä vuonna 714 yritystä, julkishallinnon organisaatiota, yhdistystä ja järjestöä, mikä on lähes kolminkertainen määrä viime vuoteen nähden.

Kansallisen etätyöpäivän sivustolla on 8.5.2013 lähtien kysytty osallistujilta tärkeimpiä motiiveja etätyön tekemiselle. Etätyöskentelyn suosituimmiksi motiiveiksi ilmenivät tänään ilmoittautumisajan päättyessä seuraavat asiat: ”Saan enemmän aikaiseksi”, ”Voin päättää missä ja milloin työni teen” sekä ”Arki rullaa paremmin”. Yhtenä tärkeimmistä vaikuttimista mainittiin myös ”Luonto kiittää”.

”Osallistuvien organisaatioiden määrän kolminkertaistuminen viime vuoteen nähden osoittaa, että työnantajat aktiivisesti haluavat tarjota joustavia työskentelytapoja työntekijöilleen. Ilmoittautuneiden kertomissa motiiveissa heijastuvat joustavuus ja tuottavuus, mutta myös huoli ympäristön hyvinvoinnista. Etätyön nähdään siis hyödyttävän niin työntekijää, työnantajaa kuin elinympäristöämme”, kampanjavastaavat Noora Mähönen Microsoftilta ja Saara Reinimäki SYKEstä toteavat.

Liikennemäärissä päivän vaikutus ei juuri näkynyt. ”Liikennevirastolta saatujen tietojen mukaan perjantaina aamuruuhkaa oli joillain pääkaupunkiseudun mittauspaikoilla hieman vähemmän kuin viikkoa aiemmin. Eroa ei kuitenkaan voi pitää merkittävänä”, kommentoi SYKEn tutkija Ville Helminen.

Tämän vuoden kampanjaa suojeli pääministeri Jyrki Katainen. Kampanjan tavoitteena on vaikuttaa työkulttuuriin, työvälineisiin sekä ympäristöön muun muassa viestimällä etätyön monimuotoisuudesta. Tällä tarkoitetaan työnteon tilallista hajautumista sekä yhteisöllisyyttä: teknologian avulla työntekijä voi olla sujuvasti osa työyhteisöä tai tiimiä missä ikinä työskenteleekin. Kansallisen etätyöpäivän yhteydessä julkistettiin Etätyöbarometri, jossa tutkittiin suomalaisten henkilöstöpäättäjien mielipiteitä ja suhtautumista etätyöhön.


Lisätietoja
Camilla Lindfors, viestintäjohtaja, Microsoft Oy
p. 040 838 6686, camilla.lindfors@microsoft.com

Saara Reinimäki, tiedottaja, Suomen ympäristökeskus
p. 040 740 1656, saara.reinimaki@ymparisto.fi

www.etatyopaiva.fi