Etätyöpäivään osallistui
714

organisaatiota

23982

henkilöä

Ilmoittautuneet tekevät etätöitä, koska...

 • Luonto kiittää
 • Voin päättää missä ja milloin työni teen
 • Olen luovempi
 • Arki rullaa paremmin
 • Törmään uusiin ihmisiin
 • Saan enemmän aikaiseksi
 • Vältän ruuhkat
 • Saan uutta virtaa vaihtamalla maisemaa
 • Olen siellä missä minua tarvitaan
 • Pomo kannustaa
 • Muu syy

Kansallista etätyöpäivää viettävien organisaatioiden määrä lähes kolminkertaistui

Noin 24 000 ihmistä teki etätöitä 20.9.2013 Microsoftin ja Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) järjestämän Kansallinen etätyöpäivä -kampanjan innoittamana. Luku vastaa Raision kokoisen kaupungin väkilukua. Kampanjaan ilmoittautui tänä vuonna 714 yritystä, julkishallinnon organisaatiota, yhdistystä ja järjestöä, mikä on lähes kolminkertainen määrä viime vuoteen nähden.

Kysyimme 8.5.2013 lähtien osallistujilta tärkeimpiä motiiveja etätyön tekemiselle. Etätyöskentelyn suosituimmiksi motiiveiksi ilmenivät ilmoittautumisajan päättyessä seuraavat asiat: ”Saan enemmän aikaiseksi”, ”Voin päättää missä ja milloin työni teen” sekä ”Arki rullaa paremmin”. Yhtenä tärkeimmistä vaikuttimista mainittiin myös ”Luonto kiittää”.

”Osallistuvien organisaatioiden määrän kolminkertaistuminen viime vuoteen nähden osoittaa, että työnantajat aktiivisesti haluavat tarjota joustavia työskentelytapoja työntekijöilleen. Ilmoittautuneiden kertomissa motiiveissa heijastuvat joustavuus ja tuottavuus, mutta myös huoli ympäristön hyvinvoinnista. Etätyön nähdään siis hyödyttävän niin työntekijää, työnantajaa kuin elinympäristöämme”, kampanjavastaavat Noora Mähönen Microsoftilta ja Saara Reinimäki SYKEstä toteavat.

Vuoden 2013 kampanjaa suojeli pääministeri Jyrki Katainen. Kampanjan tavoitteena on vaikuttaa työkulttuuriin, työvälineisiin sekä ympäristöön muun muassa viestimällä etätyön monimuotoisuudesta. Tällä tarkoitetaan työnteon tilallista hajautumista sekä yhteisöllisyyttä: teknologian avulla työntekijä voi olla sujuvasti osa työyhteisöä tai tiimiä missä ikinä työskenteleekin. Kansallisen etätyöpäivän yhteydessä julkistettiin Etätyöbarometri, jossa tutkittiin suomalaisten henkilöstöpäättäjien mielipiteitä ja suhtautumista etätyöhön.

Iloinen kiitos kaikille vuoden 2013 Kansalliseen etätyöpäivään osallistuneille!

"Nykyaikaiseen esimiesasemaan ei kuulu kyttääminen. Usein en edes huomaa, että ihminen tekee kotoa käsin töitä." Reijo Prokkola, Liikennevirasto
Lue lisää

"Nautin siitä, että voin usein itse päättää aikataulustani ja mahdollisuuksien mukaan aloittaa aamuni rauhassa."
Susanna Eerola, Microsoft Oy
Lue lisää

"Totta kai luottamusta täytyy löytyä, mutta niinhän sitä täytyy löytyä työnteossa aina. Työssä on tärkeintä saavuttaa asetetut tavoitteet." Otto Kuivalainen, Tieto Oy
Lue lisää

Suosittelemme

Uusimmat artikkelit


Joustava työ on tulevaisuutta, myös valtionhallinnossa

"Ennakkoasenteet ja muutosvastarinta ovat suurimmat esteet uudentyyppisten työtapojen, kuten etätyön lisääntymiselle." Näin sanovat työ- ja elinkeinoministeriön strategiajohtaja Antti Joensuu ja sihteeri Kaija Nevalainen. Kaksikko tietää mistä puhuu, sillä heidän yksikkönsä on osallistunut viime syksystä lähtien ministeriön tulevien työtilojen ja joustavien työtapojen pilotointiin. Kokemukset ovat olleet hyviä: kielteisiä kommentteja ovat antaneet lähinnä ne henkilöt, jotka eivät uusia työnteon tapoja ole testanneet.

Lue koko juttu >

Etätyöpäivässä mukana

 -- Syke v2 (syke.jpg)-- Microsoft 2012 (ms_logo.jpg)

Yhteistyössä

Valtion Työmarkkinalaitos
 

Yritysyhteistyökumppanit


Fujitsu-- Sulava (sulava_logo.jpg)-- DNA (dna_logo.jpg)

 


Menossa mukana

-- Motiva v2 (motiva.jpg)-- Liikkujanviikko 2012 (liikkujanviikko_2012.jpg)-- Green Building Council Finland.jpg (green_building_council_finland.jpg)-- Työ- ja elinkeinoministeriö (tyo_ja_elinkeinoministerio.jpg)-- Työterveyslaitos v2 (logo_tyoterveyslaitos.jpg)
-- Nemo v2 (nemo.jpg)-- Sitra v2 (sitra.jpg)-- Suomen luonnonsuojeluliitto v2 (suomen_luonnonsuojeluliito.jpg)-- FiBS v2 (fibs.jpg)-- TraFi v2 (trafi.jpg)
-- Valonia v2 (valonia.jpg)-- WWF v2 (wwf.jpg)-- Liikennevirasto v2 (liikennevirasto.jpg)-- Ympäristöministeriö v4 (logo_ymparistoministerio.jpg)-- Dialogi (logo_dialogi.jpg)-- vmWork logo (vmwork_logo.jpg)