Etusivu > Huomenna vietetään viimeistä Kansallista Etätyöpäivää

Huomenna vietetään viimeistä Kansallista Etätyöpäivää

Huomenna 8.10.2015 vietetään Kansallista Etätyöpäivää, joka tulee olemaan järjestyksessään viides ja samalla viimeinen. Etätyön tekeminen on tullut pysyvästi osaksi suomalaista työkulttuuria, ja nyt tarkoituksena on viedä suomalaisen työn tekemisen tapoja yhä kokonaisvaltaisemmin eteenpäin.

”Kansallinen Etätyöpäivä on ikään kuin kasvanut isoksi. Työelämän kehittäminen ja siitä keskusteleminen tulee jatkossakin olemaan agendallamme, mutta #fiksumpityö -rintaman kautta. Haluamme parantaa suomalaista työelämää – tuottaa välineitä parempaa tuottavuutta ja työhyvinvointia luomaan”, sanoo Microsoft Oy:n henkilöstöjohtaja Sanna Lindner. 

”Pyysimme suomalaisia kertomaan meille, mitä #fiksumpityö heidän mielestään on, ja miten se saavutetaan ihan tavallisilla työpaikoilla. #fiksumpityö -joukkoistus saavutti 8.–22.9.2015 puoli miljoonaa suomalaista, ja noin tuhannen ihmisen kommenteista kokosimme manifestin, joka ohjaa osaltaan sitä keskustelua, jota tulemme jatkossakin työelämän kehittämisestä käymään”, toteaa DNA Oy:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen.

”Aktiivista keskustelua työn murroksesta ja niistä konkreettisista keinoista, joilla työtä kehitetään, tarvitaan edelleen. #fiksumpityö oli ja on meidän tapamme laajentaa tuota keskustelua pelkästä etätyön tekemisestä kohti suurempia toimintatapamuutoksia. On paljon työpaikkoja, joissa etätyötä ei voi tehdä, mutta ei yhtään työpaikkaa, joissa asioita ei voisi tehdä nykyistä fiksummin edes jossain asiassa”, sanoo Työterveyslaitoksen erikoistutkija Minna Janhonen.

Aiempina vuosina Kansallinen Etätyöpäivä on kerännyt satoja yrityksiä ja yhteisöjä mukaan toimimaan suomalaisen työelämän parantamisen puolesta. Tänä vuonna kaikki toimijat kutsuttiin jälleen mukaan paitsi jakamaan kokemuksiaan sitä, miten #fiksumpityö on heidän yhteisössään näkynyt, myös osallistumaan viimeiseen Kansalliseen Etätyöpäivään.

Suomen ensimmäistä etätyöpäivää vietettiin vuonna 2011. Teemana oli työntekijöiden ja ammatinharjoittajien kannustaminen työn tekoon joustavasti eri paikoista. Etätyöpäivä tähtäsi näkemysten ja asenteiden muutokseen sekä etätyön positiivisten vaikutusten tunnistamiseen.

Toinen Kansallinen etätyöpäivä järjestettiin vuonna 2012, jolloin kampanjan teemoiksi nostettiin etätyön pelisäännöt ja luottamus. Uusi teknologia mahdollistaa etätyön tekemisen aiempaa helpommin, ja siksi vuonna 2012 muutosta tekemään nostettiin myös uudenlainen johtaminen, mukautuvat työtilat ja ihmisten asenteiden muutos.

Kolmas Kansallinen etätyöpäivä vuonna 2013 oli jo vakiinnuttanut paikkansa Suomessa ja siihen osallistui 17 300 suomalaista ja 267 organisaatiota. Vuoden teemana oli etätyön yhteisöllisyys, jota tarkasteltiin niin yksilön, yhteiskunnan kuin organisaation näkökulmasta.

Viime vuonna järjestettiin Kansallinen etätyöpäivä neljättä kertaa. 2014 etätyöpäivän teemana oli työn uusi johtajuus, eli se kuinka  kannustavien etätyölinjausten ja hyvän esimiestyön ohella etätyö edellyttää kykyä oman työn johtamiseen ja monimuotoiseen yhteisöllisyyteen.

”Kiitämme kaikkia näinä vuosina mukaan osallistuneita toimijoita, työntekijöitä ja työyhteisöjä. Olemme innoissamme siitä, että voimme jatkaa vuoropuhelua heidän kanssaan jatkossa vieläkin laajemmista aiheista. Tämä on alku fiksumman työn jalkauttamiseksi jokaiselle työpaikalle”, järjestäjät toteavat yhdessä.

Kansallinen Etätyöpäivä on Microsoftin, DNA:n ja Työterveyslaitoksen yhteistyöhanke. Etätyöpäivää vietetään 8.10.2015 viidettä ja viimeistä kertaa. Kampanjaa voi seurata, ja työelämän uudistukseen osallistua sen nettisivujen (www.etatyopaiva.fi) lisäksi myös Facebookissa ja Twitterissä hashtagilla #fiksumpityö ja #etätyöpäivä.

 

Lisätietoja

Sanna Lindner, henkilöstöjohtaja, Microsoft Oy
p. 040 531 2951, sanna.lindner@microsoft.com

 

Marko Rissanen, henkilöstöjohtaja, DNA Oy
p. 044 220 3230, marko.rissanen@dna.fi

 

Minna Janhonen, erikoistutkija, Työterveyslaitos
p.  043 824 3391, minna.janhonen@ttl.fi

 

Microsoft

Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftOy


DNA

DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2014 oli 833,5 miljoonaa euroa ja liikevoitto 27,6 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,5 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja @DNA_Business, sekä Facebookissa.

 

Työterveyslaitos

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin tutkija, kehittäjä ja asiantuntija, joka edistää työn terveellisyyttä ja turvallisuutta sekä työntekijöiden hyvinvointia. Työterveyslaitos tarjoaa tutkittuun tietoon pohjautuvia luotettavia ja riippumattomia asiantuntijapalveluja. Toimipisteitä on viidellä paikkakunnalla, päätoimipiste on Helsingissä. Työntekijöitä on vajaat 700. Laitos on itsenäinen, sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalalla toimiva julkisoikeudellinen yhteisö.