Etusivu > Kansallinen Etätyöpäivä kutsuu kertomaan, mitä on #fiksumpityö

Kansallinen Etätyöpäivä kutsuu kertomaan, mitä on #fiksumpityö

Kansallinen Etätyöpäivä on 8.10.2015. Ennen teemapäivää käynnistetään joukkoistus, jossa kutsutaan kaikki suomalaiset mukaan uudistamaan työtä. Etätyön tekeminen on tullut pysyvästi osaksi suomalaista työkulttuuria, ja nyt tarkoituksena on viedä suomalaisen työn tekemisen tapoja yhä kokonaisvaltaisemmin eteenpäin. #fiksumpityö on tullut jäädäkseen.

”Haluamme, että suomalaiset kertovat meille seuraavien kahden viikon aikana, mitä #fiksumpityö heille merkitsee – millaisia uudistuksia heidän työpaikoillaan on tehty, tai toivottaisiin tehtävän. Keräämme näistä ajatuksista viestin, jota yhdelläkään suomalaisella yritysjohtajalla ei ole varaa ohittaa”, sanoo Microsoft Oy:n henkilöstöjohtaja Sanna Lindner.

Nyt, kuukausi ennen Kansallista Etätyöpäivää käynnistyy joukkoistus, jossa ihmiset voivat kertoa omia näkemyksiä työn uudistamisesta joko Kansallisen Etätyöpäivän internetsivuilla tai sosiaalisessa mediassa hashtagilla #fiksumpityö. Tästä alkaa erilaisten tekojen sarja, joka huipentuu 8.10.2015 Kansalliseen Etätyöpäivään. Kansallisen Etätyöpäivän kampanjatiimi kerää suomalaisten näkemykset siitä, mitä #fiksumpityö merkitsee, yksiin kansiin ja julkaisee niistä sähköisen manifestin, jolla lähestytään lähes 500 suomalaista yritysjohtajaa. 

”Uskomme, ettei korkeampi tuottavuus synny vain vaikkapa työtunteja pidentämällä, eikä työtyytyväisyys kasva laastariratkaisuilla. Tuottavampi ja mielekkäämpi työ vaatii uudenlaista ajattelua, toimintatapoja ja työkaluja. Se vaatii uudistumista niin yksilöiden kuin organisaatioidenkin tasolla. Siksi #fiksumpityö”, toteaa DNA Oy:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen.

#fiksumpityö tulee näkymään Kansallisen Etätyöpäivän nettisivuilla muun muassa blogin kautta. ”Olemme keränneet organisaatioistamme ajatuksia ja kokemuksia siitä, miten fiksumpi työ on näkynyt, ja miten se on hyödyttänyt kaikkia. Työssä viihtyminen ja sitä kautta kasvava hyvinvointi, mikä taas suoraan kumuloituu paremmaksi tuottavuudeksi ja tulokseksi, ei missään nimessä ole aivan vähäpätöinen asia”, sanoo Työterveyslaitoksen erikoistutkija Minna Janhonen

Aiempina vuosina Kansallinen Etätyöpäivä on kerännyt satoja yrityksiä ja yhteisöjä mukaan toimimaan suomalaisen työelämän parantamisen puolesta. Tänä vuonna kaikki toimijat kutsutaan jälleen mukaan – jakamaan kokemuksiaan sitä, miten #fiksumpityö on heidän yhteisössään näkynyt. Osallistumistietoja ei enää kerätä, mutta jokainen yhteisö saa vahvan äänen nyt alkavan joukkoistuksen kautta. ”Kansalliseen Etätyöpäivään aiemmin osallistuneet edistykselliset työnantajat ja työntekijät halutaan nähdä kertomassa omalla äänellään nyt, miten heillä on tehty työstä fiksumpaa. Toivomme näkevämme mukana yhtä suuren joukon kuin aiempinakin vuosina”, järjestäjät toteavat yhdessä. 

Kansallinen Etätyöpäivä on Microsoftin, DNA:n ja Työterveyslaitoksen yhteistyöhanke. Etätyöpäivää vietetään 8.10.2015 viidettä kertaa. Kampanjaa voi seurata, ja työelämän uudistukseen osallistua sen nettisivujen (www.etatyopaiva.fi) lisäksi myös Facebookissa ja Twitterissä hashtagilla #fiksumpityö ja #etätyöpäivä.

 

Lisätietoja

Sanna Lindner, henkilöstöjohtaja, Microsoft Oy
p. 040 531 2951, sanna.lindner@microsoft.com

Marko Rissanen, henkilöstöjohtaja, DNA Oy
p. +358442203230, marko.rissanen@dna.fi

Minna Janhonen, erikoistutkija, Työterveyslaitos
p.  043 824 3391, minna.janhonen@ttl.fi

 

Microsoft
Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftOy


DNA
DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2014 oli 833,5 miljoonaa euroa ja liikevoitto 27,6 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,5 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja @DNA_Business, sekä Facebookissa.


Työterveyslaitos
Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin tutkija, kehittäjä ja asiantuntija, joka edistää työn terveellisyyttä ja turvallisuutta sekä työntekijöiden hyvinvointia. Työterveyslaitos tarjoaa tutkittuun tietoon pohjautuvia luotettavia ja riippumattomia asiantuntijapalveluja. Toimipisteitä on viidellä paikkakunnalla, päätoimipiste on Helsingissä. Työntekijöitä on vajaat 700. Laitos on itsenäinen, sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalalla toimiva julkisoikeudellinen yhteisö.