Etusivu > Suomi haastetaan viettämään Kansallista etätyöpäivää 20.9. – teemana yhteisöllisyys

Suomi haastetaan viettämään Kansallista etätyöpäivää 20.9. – teemana yhteisöllisyys

Microsoft ja Suomen ympäristökeskus järjestävät Kansallisen etätyöpäivän perjantaina 20.9.2013, nyt jo kolmatta kertaa. Viime vuonna 17 300 suomalaista ja 267 organisaatiota osallistui kampanjaan. Tänä vuonna keskiössä on etätyön yhteisöllisyys.

Etätyö, läsnätyö, joustotyö, rytmityö – yleistyvällä ilmiöllä on monta nimeä. Uudenlaisilla työtavoilla ja teknologian avulla voi entistä paremmin vaikuttaa etätyöskentelyn mielekkyyteen ja tuloksellisuuteen. Joustavien työtapojen lisääminen myös vähentää ympäristöön kohdistuvaa rasitusta.

Tänä vuonna kampanjassa tarkastellaan erityisesti etätyön yhteisöllisyyttä – niin yksilön, yhteiskunnan kuin organisaation näkökulmasta.

”Missä ihminen viihtyy, siellä työkin luonnistuu. Monesti työn tavoitteet on määritelty etukäteen ja joustoa työhön saadaan sillä, että työntekijä voi itse vaikuttaa työntekemisen, tapaan, paikkaan ja aikaankin”, toteaa Microsoft Oy:n henkilöstöjohtaja Tytti Bergman.

”Yhteisöllisyys on myös tärkeä osa työtä. Työntekijä saattaa empiä etätyötä peläten, että hän jää eristyksiin työyhteisöstään. Myös yhteiskunnan ja organisaation näkökulmasta parhaat innovaatiot syntyvät yhdessä tekemällä. Hyvillä toimintatavoilla, järjestelyillä ja teknologioilla oma työyhteisö on kuitenkin läsnä missä työtä tekeekin”, Bergman kannustaa. ”Yhdessä ideointi ei ole aina paikasta riippuvaista.”

It-palvelutoimittaja Fujitsu on myös tänä vuonna vahvasti mukana kampanjassa. ”Etätyö on auttanut meitä vähentämään ajokilometrejämme myös viime tilikaudella. Vähensimme ajokilometrejämme tavoitellun viiden prosentin sijaan seitsemän prosenttia. Säästimme selvää rahaa noin 260 000 euroa, ja autoilustamme aiheutuvat päästöt vähenivät seitsemän prosenttia”, sanoo Fujitsu Finland Oy:n ympäristöasiantuntija Eveliina Champagne.

Tavoitteena moninkertaistaa Etätyöpäivän osallistujamäärä – ilmoittautuminen alkaa 8.5.

Kansallinen etätyöpäivä järjestetään Suomessa nyt kolmatta kertaa. Kampanjan osallistujamäärä oli ensimmäisenä vuonna 10 300 ja kasvoi viime vuonna 17 300:aan. Ympäristövaikutukset olivat myönteiset; viime vuonna etätyöpäivänä jäi Suomessa kulkematta yli 14 kertaa maapallon ympärysmitta työmatkoja eli 568 327 kilometriä. Ruuhkiin ja aamutoimiin käytettiin 26 883 tuntia vähemmän kuin normaalisti, ja taivaalle jäi päästämättä 89 tonnia hiilidioksidipäästöjä.

”Tavoitteemme on tänä vuonna moninkertaistaa Kansalliseen etätyöpäivään osallistuvien työntekijöiden määrä. Aiemmat kampanjat ovat innostaneet osallistuvia organisaatioita keskustelemaan etätyön eduista ja kehittämään juuri omalle organisaatiolle sopivia etätyökäytäntöjä. Tänä vuonna haluamme aktivoida valtavasti lisää osallistujia mukaan”, Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkonen kertoo.

Ilmoittautuminen kampanjaan alkaa tänään 8.5. osoitteessa www.etatyopaiva.fi. Sivuilta löytyy kiinnostavia edelläkävijätarinoita ja vinkkejä etätyöstä ja etätyökulttuurin rakentamisesta. Seuraa myös kampanjan edistymistä Facebookissa www.facebook.com/kansallinenetatyopaiva ja Twitterissä #etatyopaiva.

Lisätietoja

Tytti Bergman, henkilöstöjohtaja, Microsoft Oy
p. 050 55 55 342, tytti.bergman@microsoft.com

Saara Reinimäki, tiedottaja, Suomen ympäristökeskus
p. 040 740 1656, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Eveliina Champagne, ympäristöasiantuntija, Fujitsu Finland Oy
p. 046 878 5217, eveliina.champagne@fi.fujitsu.com


Suomen ympäristökeskus

Suomen ympäristökeskus SYKE on tutkimus- ja asiantuntijalaitos, joka tutkii ympäristön muutoksiin liittyviä ilmiöitä ja kehittää ratkaisuja muutosten hallintaan. Suomen ympäristökeskuksen osaaminen perustuu pitkäaikaiseen ympäristön seurantaan, monipuoliseen tutkimustietoon sekä vankkaan asiantuntemukseen.

Microsoft

Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 94 000 työntekijää yhteensä 112 maassa. Heinäkuussa 2012 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 73,72 miljardia US dollaria